Tenisul este considerat unul dintre cele mai frumoase sporturi din lume. Acest sport poate fi practicat individual sau in echipa de doua persoane si necesita un teren special amenajat.

Unul dintre tipurile de teren de tenis care este din ce in ce mai cautat este cel amenajat cu gazon sintetic.

Ce dimensiuni trebuie sa aiba un teren de tenis?

Exista dimensiuni standard care trebuie respectate in amenajarea unui teren tenis. Terenul de tenis este de forma plana, dreptunghiulara si are o lungime fixa de 23,77 metri si latimi variabile de 8,23 metri pentru jocul de simplu si 10,97 metri pentru jocul de dublu.

Un teren de tenis trebuie neaparat sa fie prevazut cu un fileu care imparte suprafata de joc in doua parti egale. Jumatatile de teren sunt marcate cu linii de serviciu care formeaza chenarul de serviciu. 

Care sunt avantajele unui teren artificial de tenis?

Spre deosebire de restul suprafetelor pe care poate fi practicat tenisul, gazonul artificial are cateva avantaje.

In primul rand un gazon artificial tenis necesita costuri mult mai mici de amenajare fata de alte suprafete. 

In al doilea rand un gazon sintetic tenis poate fi utilizat tot timpul anului, chiar si imediat dupa ploaie.

Proprietatile drenante pe care le au astfel de terenuri joaca un rol important, oferind posibilitatea jucatorilor de a practica sportul indiferent de conditiile meteo.

Asta inseamna ca este o suprafata perfecta pentru terenuri cu scop de antrenament sau agrement.

In al treilea rand un gazon artificial are costuri mici de intretinere. Asta pentru ca nu necesita curatare dupa fiecare utilizare, ca alte suprafete. In plus, terenul sintetic isi va pastra culoarea vie pentru mult timp, asta pentru ca firele de iarba sunt concepute sa reziste la actiunea razelor ultraviolete.

Un teren artificial de tenis poate reprezenta solutia ideala in multe cazuri: teren de antrenament pentru jucatorii profesionisi, teren ce poate fi inchiriat jucatorilor amatori sau chiar teren pentru efectuarea orelor de educatie fizica in institutiile de invatamant.

Exista firme specializate care se ocupa cu amenajarea unor astfel de terenuri, asa ca daca vrei sa intri in posesia unuia, apeleaza la specialisti.