Tenisul este considerat unul dintre cele mai frumoase sporturi din lume. Acest sport poate fi practicat individual sau in echipa de doua persoane si necesita un teren special amenajat.

Unul dintre tipurile de teren de tenis care este din ce in ce mai cautat este cel amenajat cu gazon sintetic.

Ce dimensiuni trebuie sa aiba un teren de tenis?

Exista dimensiuni standard care trebuie respectate in amenajarea unui teren tenis. Terenul de tenis este de forma plana, dreptunghiulara si are o lungime fixa de 23,77 metri si latimi variabile de 8,23 metri pentru jocul de simplu si 10,97 metri pentru jocul de dublu.

Un teren de tenis trebuie neaparat sa fie prevazut cu un fileu care imparte suprafata de joc in doua parti egale. Jumatatile de teren sunt marcate cu linii de serviciu care formeaza chenarul de serviciu. 

Care sunt avantajele unui teren artificial de tenis?

Spre deosebire de restul suprafetelor pe care poate fi practicat tenisul, gazonul artificial are cateva avantaje.

In primul rand un gazon artificial tenis necesita costuri mult mai mici de amenajare fata de alte suprafete. 

In al doilea rand un gazon sintetic tenis poate fi utilizat tot timpul anului, chiar si imediat dupa ploaie.

Proprietatile drenante pe care le au astfel de terenuri joaca un rol important, oferind posibilitatea jucatorilor de a practica sportul indiferent de conditiile meteo.

Asta inseamna ca este o suprafata perfecta pentru terenuri cu scop de antrenament sau agrement.

In al treilea rand un gazon artificial are costuri mici de intretinere. Asta pentru ca nu necesita curatare dupa fiecare utilizare, ca alte suprafete. In plus, terenul sintetic isi va pastra culoarea vie pentru mult timp, asta pentru ca firele de iarba sunt concepute sa reziste la actiunea razelor ultraviolete.

Un teren artificial de tenis poate reprezenta solutia ideala in multe cazuri: teren de antrenament pentru jucatorii profesionisi, teren ce poate fi inchiriat jucatorilor amatori sau chiar teren pentru efectuarea orelor de educatie fizica in institutiile de invatamant.

Exista firme specializate care se ocupa cu amenajarea unor astfel de terenuri, asa ca daca vrei sa intri in posesia unuia, apeleaza la specialisti.

4 thoughts on “Tot ce trebuie sa stii despre terenurile artificiale de tenis

  1. Este dezolanta situatia prezentata in articol, dar este bine ca se fac eforturi pentru a aduce la cunostinta publicului aceste probleme. Ar trebui sa fim constienti de gravitatea situatiei si sa sustinem masurile de reforma propuse.

  2. Sunt de acord cu punctele abordate in articol, care evidentiaza nevoia unor schimbari urgente in sistemul sanitar. Este necesar ca autoritatile sa actioneze prompt pentru a imbunatati situatia actuala.

  3. Este impresionant cum autorul a reusit sa adune informatii atat de relevante si detaliate despre sistemul medical din Romania. Se observa efortul depus pentru a oferi o imagine cat mai completa asupra problemelor existente.

  4. Articolul prezinta foarte bine situatia actuala din domeniul sanatatii, evidentiind problemele cu care se confrunta sistemul medical. Este important ca astfel de subiecte sa fie aduse in atentia publicului pentru a se gasi solutii eficiente.

Comments are closed.