Exista multe motive pentru a schimba mancarea celui mai bun prieten patruped. Poate ca micutul tau s-a transformat intr-un adult si este gata sa treaca la o noua hrana pentru caini cu mai putine calorii.

Poate ca puiul tau a dezvoltat unele probleme de sanatate care necesita o dieta specifica. Sau poate ca are o sensibilitate la anumite ingrediente. Indiferent de motiv, schimbarea hranei cainelui nu trebuie privita cu usurinta.

Motivele principale pentru schimbarea hranei pentru caini

1. O alta etapa a vietii

Puii in crestere au nevoie de mai multe calorii, proteine ​​si o nutritie mai echilibrata decat cainii adulti. Dar in jurul varstei de 12 luni (sau mai mult pentru rasele uriase), pot incepe sa manance hrana pentru caini adulti.

Inainte de a schimba la o mancare pentru caini adulti, consultati-va cu medicul pentru a va asigura ca acesta este gata sa faca schimbarea.
Pe de alta parte, daca tovarasul tau canin imbatraneste, poate vrei sa te gandesti sa explorezi optiunile de hrana pentru caini seniori. Aceasta hrana este formulata pentru nevoile unice ale cainilor in varsta, de obicei cu calorii mai mici si niveluri mai ridicate de antioxidanti/acizi grasi.

2. Sensibilitati alimentare

Indiferent daca veterinarul v-a recomandat trecerea la o dieta cu ingrediente limitate sau la o dieta specializata, studiati cea mai buna modalitate de a introduce noul aliment.

3. Preocupari legate de greutate

Puiul tau jucaus are nevoie sa se ingraseasca sau sa slabeasca? Fie ca este supraponderal sau subponderal, este posibil sa doriti sa ii ajustati dieta in consecinta. Exista alimente speciale pentru caini pentru controlul greutatii care ii pot ajuta sa scape de kilogramele in plus intr-un mod sanatos.

4. Consideratii de sanatate

Din pacate, uneori, cei mai buni prieteni ai nostri necuvantatori dezvolta diverse nevoi care justifica o schimbare a dietei. De exemplu, daca cainele a fost diagnosticat cu diabet sau boala de rinichi, puteti gasi dieta care completeaza cel mai eficient problemele de sanatate.

Facand trecerea cat mai corect

Schimbarea brusca a hranei pentru caini poate provoca probleme gastro-intestinale, cum ar fi stomac deranjat, varsaturi si/sau diaree. Prin urmare, este nevoie de o abordare mai graduala, cu o perioada de tranzitie – incepeti sa amestecati putin cate putin alimentele noi. Exista o formula pentru tranzitie dupa cum urmeaza:
Ziua 1: 75% alimente vechi, 25% alimente noi
Ziua 2: 70% mancare veche, 30% mancare noua
Ziua 3: 60% mancare veche, 40% mancare noua
Ziua 4: 50% mancare veche, 50% mancare noua
Ziua 5: 40% mancare veche, 60% mancare noua
Ziua 6: 25% mancare veche, 75% mancare noua
Ziua 7: mancare 100% noua

Monitorizeaza reactiile animalului la hrana in perioada initiala de tranzitie. Acorda o atentie deosebita cainelui, notand orice diferente de comportament, apetit, nivel de energie sau probleme gastrointestinale. Daca ele apar, incetiniti tranzitia. Si daca aceste probleme persista, discutati cu medicul veterinar
Gaseste aici hrana de caini potrivita si cumpara online rapid, indiferent de dieta care se potriveste cel mai bine cainelui tau.  

3 thoughts on “Schimbi hrana cainelui? Iata cand, cum si de ce sa o faci

  1. Este incurajator sa vedem interesul crescut al cetatenilor pentru subiecte de actualitate si pentru informare corecta. Astfel de articole contribuie la educatia civica si la dezvoltarea unei constiinte critice in societate.

  2. Argumentele prezentate sunt solide si bine documentate, ceea ce confera credibilitate informatiilor prezentate. Este esential sa avem acces la surse de incredere pentru a ne forma o opinie corecta asupra evenimentelor din jurul nostru.

  3. Articolul abordeaza o tema interesanta legata de politica externa a Romaniei si de implicarea acesteia in relatiile internationale. Este important sa fim la curent cu evolutiile din acest domeniu pentru a intelege contextul geopolitic actual.

Comments are closed.