Invatamantul la distanta, acea forma de educatie in care studentul nu este prezent fizic la cursuri, este astazi in plina expansiune datorita puterii Internetului. Cu o varietate de cursuri la distanta din care poti alege, asistam acum la o crestere a optiunilor flexibile si accesibile de educatie si formare, cu numeroase avantaje fata de programele traditionale de studiu.

Ce este invatamantul la distanta?

Invatarea la distanta descrie orice tip de invatare care are loc fara ca studentii sa fie prezenti fizic la cursuri. Istoric vorbind, candva existau asa-numitele cursuri prin corespondenta, prin intermediul carora cursantii comunicau cu scolile sau profesorii lor prin posta.

In zilele noastre, educatia s-a mutat online pentru a include o gama larga de cursuri la distanta ce pot fi accesate oricand si de oriunde, cu ajutorul unui dispozitiv conectat la Internet. 

Prin ce se deosebeste invatamantul la distanta de invatamantul obisnuit?

Invatamantul la distanta este in mod clar diferit de invatamantul obisnuit in ceea ce priveste prezenta fizica a unui student sau a unui profesor.

In mare, acest lucru se traduce printr-o libertate sporita atat pentru cursanti, cat si pentru profesori, insa necesita, de asemenea, un nivel mai ridicat de disciplina si planificare eficienta pentru a putea finaliza cu succes un program de studiu.

Libertatea oferita de aceasta forma de invatare se vede cel mai clar in faptul ca poti alege cursuri la distanta care se potrivesc cu programul si resursele tale.

Iar in cazul invatarii digitale, ai chiar optiunea de a alege, de asemenea, locatia si stilul de predare cel mai bine adaptate nevoilor tale.

In anumite cazuri, invatamantul la distanta nu este doar necesar, ci este si cea mai buna optiune posibila, atunci cand iti doresti sa evoluezi din punct de vedere personal si profesional. 

Unde gasesti cele mai bune cursuri la distanta pe care le poti urma?

In Romania, ai optiunea de a urma cursurile Institutului Eurocor, o filiala a ESCC – cea mai importanta scoala europeana specializata in studiul la distanta. Ai la dispozitie o varietate mare de cursuri Eurocor din care poti alege, in functie de necesitati si de domeniile de interes.

Alaturi de Eurocor, poti deveni in scurt timp cea mai buna versiune a ta!