Studierea limbii engleze iti imbunatateste memoria si ajuta la mentinerea creierului intr-o forma buna.

Potrivit cercetarilor, vorbirea fluenta a doua limbi (si doar procesul de invatare a unei limbi straine) poate proteja creierul de schimbarile negative legate de varsta.

entru ca sa te apuci de studierea limbii, trebuie sa faci un test engleza ca sa vezi de nivel de cunoastere ai. Aceste teste engleza te vor ajuta la alegerea cursului.

Pentru multi, un nivel avansat pare ceva imposibil, dar nu este asa. Fa-ti niste teste engleza avansati si vezi de la ce nivel sa te apuci cu invatatul.

Acum, primeste 4 sfaturi simple care te vor ajuta sa observi rapid progresul in invatarea limbii engleze:

• Invata cuvinte in grupuri

Si anume, grupuri semantice. Iti va fi mult mai usor sa memorezi vocabularul daca cuvintele sunt organizate in jurul unui subiect.

• Asculta mai mult

Elevii uita adesea de aceasta abilitate, dar in zadar. Ascultarea si, cel mai important, intelegerea a ceea ce iti spun este cea mai importanta abilitate, care in multe cazuri devine mai importanta decat restul.

O optiune excelenta il reprezinta muzica! Asculta melodii in limba engleza – mai devreme sau mai tarziu vei incepe sa intelegi cuvinte si expresii familiare si chiar vei putea invata altele noi.

Pentru niveluri avansate, sunt recomandate insistent podcasturile.

• Citeste mai mult

La nivelurile initiale, preia literatura adaptata – este impartita pe nivele, iar cuvintele complexe din astfel de carti sunt inlocuite cu sinonime mai simple. Nu este nevoie sa te scufunzi imediat in texte complexe – vei intelege in continuare putin si te vei deruta.

Truc suplimentar: la toate nivelurile, este recomandabil sa alegi scrieri cu dictionare incorporate. Cu siguranta iti vor face lectura mai usoara.

• Nu-ti fie frica sa vorbesti

In orice situatie, oricand si cu oricine. Stim ca pentru multi este dificil sa depaseasca bariera lingvistica, dar sa recunoastem – oamenilor nu le pasa prea mult de greselile de vorbire, ceea ce conteaza pentru ei este exact ceea ce spui.

Foloseste orice ocazie pentru a comunica in limba engleza.

Un curs de engleza este cel mai potrivit mod de a invata o limba noua, cu toate acestea, daca vrei sa inveti mai repede, fa din limba studiata parte din rutina ta zilnica si urmeaza sfaturile de mai sus!

3 thoughts on “4 sfaturi simple care te vor ajuta sa inveti engleza mai repede

  1. Sunt de acord cu majoritatea punctelor expuse in articol, insa cred ca ar fi fost util sa fie mentionate si alte perspective pentru a obtine o imagine mai completa asupra problemei.

  2. Ma surprinde faptul ca autorul a abordat subiectul intr-un mod atat de detaliat si a prezentat argumente solide pentru punctul sau de vedere. Merita citit cu atentie.

  3. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva noua asupra situatiei politice actuale. Este important sa fim informati corect pentru a lua decizii informate.

Comments are closed.