Cititul are multe avantaje si beneficii. Cititul iti permite sa inveti lucruri noi si sa iti antrenezi mintea pentru a-ti dezvolta vocabularul si exprimarea orala.

Lectura poate contribui mult la dezvoltarea personala, in sensul ca lectura va avea un impact asupra mintii tale. Este un fel de investitie excelenta pentru intreaga viata, indiferent de varsta.

Intrebarea este:

Ce sa citesti pentru a obtine din lectura si informatii utile, nu doar placerea de a citi?

Pentru a primi raspunsuri si a te autodezvolta, alege site-uri precum Dascalia.ro. Acesta  reprezinta un nou proiect care promoveaza si contine articole bine structurate, cu informatii corecte si aplicabile. Dascalia este platforma la care au contribuit si in continuare contribuie  experti in diverse domenii, numiti Dascali.

Accesand site-ul respectiv poti gasi informatii din domenii precum: psihologie, sanatate, social media, tehnologii, etc.

Dascalia iti ofera raspunsuri practice la intrebarile tale, mai accesibil ca niciodata!

Care sunt beneficiile lecturii de calitate

Odata cu diferitele mijloace de lectura pe care le avem la dispozitie pana in prezent, obiceiurile de lectura s-au schimbat foarte mult. Cu toate acestea, sa stii ca, pentru dezvoltarea ta personala, cititul este mai mult decat benefic.

Cititul este distractiv si amuzant

La fel ca si sportul, de exemplu, cititul ofera placere, ne ajuta sa uitam de problemele cotidiene si ne tine departe de stres.

Cititul ajuta la dezvoltarea memoriei si a abilitatilor cognitive

Intelegerea informatiei pe care tocmai ai citit-o si retinerea acesteia creaza noi sinapse in creier (conexiuni intre neuroni). Acest lucru creste astfel capacitatile de retinere a informatiilor.

Vizualizand informatia, iti activezi mintea si imaginatia. Creierul este stimulat; acest lucru il impiedica sa-si piarda capacitatile fiindca se stie ca organul numit creier este un muschi care are nevoie de antrenament pentru a functiona in mod optim.

Dezvoltarea memoriei si a capacitatilor cognitive este unul dintre beneficiile pretioase ale lecturii.

Cititul imbunatateste concentrarea si atentia

In loc sa iti concentrezi atentia pe o gramada de lucruri in acelasi timp (retele sociale, mesaje text, discutii cu colegii, trimiterea de diferite e-mailuri etc.), cititul te obliga sa te concentrezi doar asupra continutului pe care il citesti.

Zilnic, acest lucru te ajuta sa te concentrezi asupra unei singure sarcini la un moment dat si iti  cresti productivitatea.

Cititul sporeste cunostintele

Pe masura ce citesti, dobandesti noi informatii. Si cu cat afli mai multe lucruri noi, cu atat le poti aplica in practica mai des si iti poti face viata mai usoara. Cu cat afli mai multe,  cu atat mai mult vei vedea ca ti se deschid noi usi pentru noi oportunitati.

Cunostintele tale sunt o forta necuantificabila. Indiferent de ceea ce ti se poate intampla, cu ajutorul cunostintelor tale, vei fi capabil sa faci fata provocarilor.

Lectura dezvolta abilitatile analitice si gandirea critica

Fiecare articol citit intareste reteaua de cunostinte din mintea ta si, in cele din urma, te ajuta sa intelegi mai bine lumea din jurul tau.

Te ajuta in viata de zi cu zi sa ai mai multa incredere in tine, sa te exprimi clar in opiniile tale si sa apreciezi cu mai multa seninatate problemele pe care le intalnesti.

Astfel, articolele de calitate iti pot oferi sfaturi practice si raspunsuri la intrebarile care ti le pui cel mai des.
Lectura iti extinde mintea pentru a lua in considerare noi oportunitati si experiente. Acum depinde de tine sa actionezi.

4 thoughts on “Top 5 beneficii ale lecturii pentru dezvoltarea ta personala cu Dascalia

  1. Comentariile altor cititori la acest articol sunt foarte interesante si aduc perspective noi asupra subiectului dezbatut. Este important sa avem un dialog deschis si constructiv.

  2. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a reusit sa ofere o perspectiva obiectiva si bine documentata asupra subiectului.

  3. Ma bucur ca exista publicatii online care ne tin la curent cu tot ce se intampla in lume. Acest articol mi-a adus clarificari importante despre subiectul discutat.

  4. Articolul este foarte interesant, oferind informatii clare si concise despre subiect. Este important sa fim mereu la curent cu ultimele noutati din diverse domenii.

Comments are closed.