Avem o veste buna pentru viitoarele mamici. Un nou studiu a relatat ca acei copii a caror mame consumau 6-7 portii de fructe in fiecare zi pe timpul sarcinii obtineau cu 6-7 puncte peste medie la testele de IQ pe care le dadeau de-a lungul timpului.Cu totii stim ca fructele sunt bune pentru noi. Dar se pare ca fructele ar putea avea beneficii surprinzatoare si pentru copil. Un studiu recent efectuat de catre Universitatea din Alberta a demonstrat ca beneficiile consumului de fructe s-ar putea manifesta inca din pantece.

Cercetarile

Rezultatele au fost publicate in jurnalul EbioMedicine si s-au bazat pe studiul a 3,500 de subiecti, copii din Canada si familiile lor, pentru a putea obtine rezultate concludente in privinta consumului de fructe, acesta fiind considerat un factor cheie in dezvoltarea ulterioara a creierului copilului.

Prin studiu s-a descoperit ca acei copii a caror mame consumau cele mai mari cantitati de fructe in timpul sarcinii se descurcau mult mai bine la testele de dezvoltare pentru varsta de un an. Pentru model au fost folosite testele traditionale de IQ, unde media de puncte este 100.

In cazul mamelor care consumau 6-7 portii de suc de fructe in fiecare zi, copii acestora obtineau in medie cu 6-7 mai multe puncte la testele de IQ.

Cercetatorii au specificat ca un copil va fi mult mai bine dezvoltat cu cat sta mai mult in pantece, iar o portie sau mai multe de fructe in dieta zilnica a mamei confera copilului aceleasi beneficii chiar si peste o saptamana, atunci cand se va naste.

Concluzie

Cu toate ca cercetatorii sunt curiosi sa vada ce insemnatate vor avea aceste rezultate pentru studiile viitoare asupra legaturii dintre fructe si inteligenta, ei nu recomanda viitoarelor mamici sa inceapa sa consume numai fructe. Motivul este ca ar putea sa dezvolte probleme de sanatate, inclusiv diabet, care a fost asociat consumului ridicat de zahar natural inainte de nastere.

Dar, in mod cert, precum demonstreaza si studiul, un mar sau doua pe zi ar putea contribui foarte mult la cresterea capacitatii cerebrale a viitorului copil.