Anvelopele sau „picioarele masinii” sunt alcatuite din jante si anvelope, unde jantele mentin fermitatea anvelopelor, iar cauciucurile asigura aderenta, stabilitatea in viraje si siguranta.Calitatile principale ale unei anvelope sunt inscrise pe lateralul acestora.

Aceste informatii reprezinta rezumatul privind indicii de performanta si sunt inscrisi pe flancul anvelopei.

Codul alfanumeric care precede dimensiunea anvelopei ofera detalii importante despre greutatea care poate fi sustinuta de anvelopa si despre viteza maxima cu care anvelopa poate sa ruleze, cu un nivel de incarcare ce nu depaseste limita specifica a acestuia.

Daca vorbim de unul dintre cei mai intalniti indici de performanta pe care ii intalnim la anvelopele potrivite pentru masinile cu motoare de capacitate redusa, indicele de viteza „T” este specific vitezei maxime de 190 km/h.

Importanta cunoasterii acestor indici este vitala pentu siguranta noastra. Anvelopele se comporta diferit pe carosabil, in functie de greutatea transportata si de viteza cu care acestea ruleaza.

Chiar daca te afli in imposibilitatea de a te decide privind anvelopele, poti intra pe siteul nostru www.vadrexim.ro .

Acolo poti plasa o comanda de anvelope sau chiar si jante auto si, in timpul cel mai scurt, vei fi sunat de catre un consilier de vanzari.  Iti va explica tot ceea ce ai nevoie sa afli, pentru a lua decizia cea mai buna.

Pastrarea vitezei in limitele sigurantei este un lucru foarte important deoarece rularea la viteza maxima cu un grad de incarcare peste limita inscrisa pe flancul anvelopei poate duce la aparitia galmelor, care in timp fac pneurile sa se uzeze neuniform, care intr-un final duc explozia acestora.

In mers, anvelopele cu incarcatura sporita se incalzesc, iar cauciucul din care acestea sunt facute devine mai moale.

Uzura anvelopelor este mai accentuate in cazul anvelopelor care sunt fabricate dintr-un cauciuc mai moale. Tot acest tip de cauciuc moale confera o aderenta si stabilitate in viraje.

In cazul vitezei excesive ce depaseste limita maxima pentru care acestea au fost concepute, exista riscul exploziei acestora chiar daca pastram gradul de incarcare in limitele normale.

Este importanta cunoasterea acestui parametru privind viteza maxima de rulare a anvelopei cat si indicele de greutate, cei doi influentandu-se reciproc.

Vrei sa citesti mai multe despre anvelopele potrivite masinii tale, poti afla de aici noutati privind anvelopele sau chiar si alte lucruri interesante privind anvelopele auto.