Veranda casei a fost creata pentru a putea fi cel mai bine fructificata vara, nu exista nicio indoiala in acest sens, fie ca ne relaxam singuri sau cu prietenii, fie ca gazduim o mica petrecere.

Si, desi valorificarea ei are legatura in principal cu modul in care o amenajam, elementele si mobilierul care ne fac confortabili si comozi, un detaliu precum iluminatul poate schimba radical acest spatiu exterior si, de ce nu, il poate infrumuseta in acelasi timp.

Iluminarea spatiilor este o sarcina fundamentala nu numai pentru a putea fi confortabil pe timp de noapte, ci si pentru ca face parte din decor, si poate deveni un mare aliat daca este vorba de spatii mici, sau chiar de a evidentia cel mai bine structurile mediului care ne inconjoara.

Si cand vine vorba de exterior? Cand vine vorba de terasa sau balcon, motivele de mai sus devin si mai importante, deoarece odata ce apune soarele, iluminarea spatiilor exterioare devine o parte fundamentala a acestora, deoarece sporeste vizibilitatea si ne ajuta sa cream o atmosfera plina de personalitate.

Asadar, e foarte important ce tip de lumina folosesti pentru veranda casei tale. Pentru inceput, sfatul nostru este sa alegi corpuri de iluminat pentru exteriorul casei tale daca veranda nu este inchisa – asa cum se intampla in majoritatea cazurilor. In acest mod, vei avea siguranta ca ai ales corpuri de iluminat care fac fata conditiilor meteorologice variate si care iti ofera beneficii pe termen lung.

Aluminiul sau alama sunt cele mai bune metale pentru accesoriile de iluminat din afara casei. In plus, alama va arata excelent in combinatie cu fatadele din caramida. Chiar si in cazul in care veranda este acoperita cu sticla, iti recomandam sa optezi pentru materiale rezistente, care nu se vor decolora din cauza razelor de soare si care nu vor fi afectate in cazul in care exista infiltratii de apa provenita de la ploaie.

Cate corpuri de iluminat trebuie sa montezi pe veranda casei?

In principiu, poti stabili numarul de corpuri de iluminat pe care sa le montezi pe veranda tinand cont de intrebuintarea pe care vrei sa o atribui acestui spatiu. De exemplu, daca utilizezi veranda pe post de terasa unde iti servesti cafeaua de dimineata sau ceaiul seara, atunci nu ai nevoie de foarte multa lumina. Daca, insa, vrei sa transformi acest loc al casei intr-o zona de luat masa, este necesara o cantitate mai generoasa de lumina.

Dimensiunea verandei este si ea importanta pentru a stabili cate corpuri de iluminat trebuie sa montezi aici. Doua felinare clasice sunt suficiente pentru a crea o atmosfera boema pe o veranda mica. In cazul in care ai o veranda mare, pe care vrei sa o amenajezi ca loc de servit masa, sa spunem, poti opta pentru montarea corpurilor de iluminat pe plafon. In acest mod, vei beneficia de o iluminare uniforma.

Ca regula generala, daca ai un singur corp de iluminat, alege un bec de 60 de wati; daca optezi pentru doua felinare, foloseste doua becuri a cate 40 de wati fiecare.

Cum montezi corpurile de iluminat in zona verandei?

Daca dorim sa iluminam cu stil, atunci decorul cu lumini este cea mai buna optiune a noastra. Asezarea luminilor pe perete care creeaza efecte geometrice sau a lampilor de perete, este o modalitate excelenta nu numai pentru a a avea o sursa de lumina, ci si pentru a avea un decor cochet unde inainte era un perete alb si gol.

Daca vrem sa dam o nota moderna verandei noastre, ghivecele iluminate sunt cea mai buna optiune. Este adevarat ca nu este nimic mai enervant, ca in mijlocul noptii, sa avem o sursa puternica de lumina in fata noastra, care sa ne deranjeze ochii. Aceste ghivece iluminate ne pot salva si pot da casei mult stil, iar frumusetea plantelor din interior nu se va pierde.

Exista diferite tipuri de lumini care variaza de la forma pana la unghiul si intensitatea luminii pe care le ofera, desigur, efectul ales va fi in mainile noastre, care difera in functie de modul de amplasare a acestora, cat si de tehnologia lor.

{{clean2}}
{{clean3}}