Sistemul imunitar uman contine un numar mare de celule implicate in diferite procese, ceea ce ofera protectie impotriva multor bacterii, toxine si virusi daunatori.

Dupa cum arata practica, consolidarea pe tot parcursul anului a acestui sistem este cheia protectiei impotriva infectiilor si bolilor.

O alimentatie sanatoasa si echilibrata, sportul, precum si un somn sanatos de minim 7 ore au un efect pozitiv asupra starii sistemului imunitar. Totodata, suplimentele alimentare marca Plantextrakt, pot intari sistemul imunitar.

Cateva dintre suplimentele alimentare Plantextrakt care iti dau boost de energie si vitalitate oferind suport sistemului imunitar sunt:

  • Seminte de cais – ofera protectie aparatului respirator si un ajutor pentru imunitate. Extractul de seminte de cais se va folosi la ameliorarea tusei neproductive, iritative si in caz de sughit, dispnee, precum si pentru intarirea imunitatii;
  • Catina muguri – folosit pentru intarirea sistemului imunitar dar si pentru sistemul nervos. Acest produs creste rezistenta organismului, scade durata convalescentei si stimuleaza pofta de mancare.

Imi poate afecta stresul sistemul imunitar?

Majoritatea oamenilor raporteaza o crestere a stresului in perioada de schimbare a timpului (iarna-primavara).

Cresterea stresului inseamna de obicei o crestere a cortizolului, hormonul stresului. Aceasta crestere a cortizolului are efecte diferite asupra sistemului nostru imunitar, in functie de cat dureaza stresul.

In cazul stresului pe termen scurt, partea innascuta a sistemului nostru imunitar este stimulata, in timp ce cea adaptativa este suprimata, modificandu-ne sistemul imunitar si, posibil, ducand la o protectie mai redusa pentru organism.

Cortizolul crescut care stimuleaza sistemul imunitar poate duce la un raspuns inflamator ridicat in organism.

S-a teoretizat ca un raspuns inflamator ridicat este baza pentru multe lucruri care pot duce la o sanatate precara si/sau la oboseala, deoarece desfasurarea multor celule imunitare utilizeaza multa energie!

Astfel, prepatarul Anxin Plantextrakt reprezinta un remediu pentru anxietate si imbunatateste capacitatea de relaxare si de management al stresului cotidian.

Acesta nu altereaza functiile cognitive, chiar dupa un tratament de lunga durata si are capacitatea miraculoasa de a reduce stresul si anxietatea intr-o maniera blanda, printr-un mecanism similar celui fiziologic.

Majoritatea suplimentelor nutritive disponibile online astazi la o farmacie naturopata pot avea un efect pozitiv asupra starii sistemului imunitar dar si pot lupta totodata cu stresul cotidian.

Astfel, se recomanda sa avem incredere in suplimente naturale si sa ne ajutam sistemul imunitar in perioadele grele.