Oamenii tind sa se inregistreze mai mult decat doar cateva ore, cercetand diverse pachete hardware si software pe care diferite companii fac publicitate.

Acest lucru este necesar deoarece, pana la urma, cumparati un echipament care, cel mai probabil, va stoca majoritatea informatiilor  personale si, speram, sa va tina cativa ani.

Numai din aceste doua motive oamenii tind sa depuna la fel de mult efort in cercetarea computerelor, precum fac masini si alte investitii mai scumpe.

Chiar si atunci cand cumparati un laptop refrubished, este ideal sa selectati corect cantitatea de RAM.  Puteti vedea mai multe detalii aici!

Multi oameni considera ca memoria sau RAM (memoria cu acces aleatoriu) este cel mai important aspect al unui computer. Pe buna dreptate, memoria RAM are mult de-a face cu viteza si performanta generala a computerului, iar cand vine vorba de memorie, mai mult nu este niciodata un lucru rau.

Deci, de ce platesc oamenii peste 1.000 de dolari pentru MacBook Pro cand au jumatate din memoria computerelor, cum ar fi un HP Pavilion care costa doar putin peste 600 de dolari.

Voi explica mai in profunzime ce este RAM si diferitele forme de RAM care ar trebui luate in considerare la achizitionarea unui computer.

De ce ar trebui sa-ti pese atat de mult de RAM?

RAM este in esenta nucleul computerului tau. Poate fi considerat la fel de important ca procesorul sau hard disk-ul calculatorului. Cu cantitatea potrivita de RAM pe computer, performanta PC-ului si capacitatea de a accepta diferite tipuri de software sunt optimizate.

Performanta generala a computerului este determinata de cat de bine functioneaza impreuna CPU si RAM. Cu cat are acces procesorul tau mai multa RAM, cu atat munca lui devine mai usoara, ceea ce permite un computer mai rapid.

Daca nu aveti o cantitate suficienta de RAM, CPU trebuie sa functioneze mult, mult mai greu pentru a transfera date, ceea ce dauneaza in mod individual performantei computerului.

Memoria cu acces aleatoriu ajuta, de asemenea, sistemul dumneavoastra sa suporte software-ul. Fiecare bucata de software necesita o cantitate minima de spatiu si memorie pentru a putea functiona fara probleme.

Daca computerul  nu are suficienta memorie RAM pentru a suporta toate sistemele software pe care le executati sau pe care incercati sa le rulati, acestea se misca atat de incet incat s-ar putea sa nu merite sa rulati acel sistem software. In plus, daca nu exista suficient spatiu de stocare, este posibil ca software-ul sa nu ruleze deloc.

RAM este un element atat de cheie pentru modul in care functioneaza computerul, incat daca o locatie de stocare dintr-un milion este deteriorata, intregul tau sistem se poate prabusi.

Aceste cateva motive ar fi trebuit sa va ajute sa va convingeti de ce la urmatoarea achizitie de laptop sau desktop ar trebui sa va ganditi serios cata memorie RAM este disponibila.

Acest lucru ar fi mai benefic pentru tine si portofelul tau. Compararea capacitatii RAM in loc de optiunile de iluminare a tastaturii si a decide ce sistem de operare doriti!

Articol de dab-it

3 thoughts on “Cat de important este RAM-ul si cum te ajuta de fapt?

  1. Sunt de acord cu ideea conform careia tehnologia poate fi un instrument puternic in procesul de invatare. Este esential ca educatia sa evolueze odata cu progresul tehnologic, iar acest articol subliniaza aceasta necesitate.

  2. Ma bucur sa citesc despre initiativele care incurajeaza utilizarea tehnologiei in educatie. Este important ca tinerii sa fie pregatiti pentru lumea moderna si sa aiba acces la resursele necesare pentru a-si dezvolta abilitatile digitale.

  3. Articolul prezinta o perspectiva interesanta asupra impactului tehnologiei asupra educatiei. Este impresionant sa vedem cum scolile se adapteaza la noile cerinte ale lumii digitale si cum elevii beneficiaza de aceste avantaje.

Comments are closed.