Metodele disponibile de indepartare a parului inghinal sunt diferite si variaza de la lama de ras la creme depilatoare, trecand la alternativele reprezentate de epilarea cu ceara de epilat si epilatorul electric.

Epilarea inghinala poate fi efectuata confortabil acasa, in saloanele de infrumusetare certificate sau in clinicile dermatologice.

Desi „do it yourself” este mai convenabil si mai ieftin, este indicat sa vorbesti cu un specialist, pentru a evita orice reactii adverse si pentru a alege cea mai potrivita metoda de indepartare a parului inghinal, in functie de caracteristicile parului si ale pielii.

De asemenea, trebuie amintit ca zona bikinilor este o parte foarte sensibila a corpului nostru: fiind atat de delicata, necesita o ingrijire suplimentara, atat in ​​ceea ce priveste pregatirea, cat si executia epilarii.

Epilarea parului inghinal permite indepartarea parului din aceasta zona nedorit intr-un mod mai mult sau mai putin de durata.

Mai exact, prin depilare se elimina portiunea apicala a parului, spre deosebire de epilare, care va eradica parul in intregime, inclusiv bulbul de par. Partea „vitala” care ramane in piele nu este afectata in nici un fel, asa ca cresterea are loc, din nou, dupa 2-7 zile.

Cum se face?

Epilarea inghinala presupune o pregatire initiala, care consta in curatarea si exfolierea pielii de orice impuritati si celule moarte. Acest lucru va permite sa indepartati reziduurile de murdarie sau orice substanta care poate afecta rezultatul tratamentului. Cu alte cuvinte, zona de epilat trebuie sa fie curata si uscata.

Ce este exfolierea?

Prin exfoliere intelegem indepartarea celulelor moarte ale pielii. Aceasta operatie elibereaza un strat de piele nou la suprafata si permite parului sa creasca inapoi in directia corecta. Ideal ar fi sa va exfoliati cu aproximativ 2 zile inainte de indepartarea parului inghinal. In mod clar, avand in vedere sensibilitatea zonei, este necesar sa folositi produse foarte delicate.

Timpul necesar pentru a indeparta excesul de par inghinal variaza de la 15 la 20 de minute. In functie de obiceiurile fiecareia si de gradul de rezistenta la durere, puteti alege intre diferite metode de epilare.
Indepartarea parului inghinal: metode

Metodele de indepartare a parului inghinal elimina partea superficiala a parului.

Aparatul de ras: este una dintre cele mai populare metode de indepartare a parului inghinal. Pur si simplu, o lama taie parul. Multe femei opteaza pentru aceasta solutie deoarece este rapida si nedureroasa in comparatie cu alte metode de indepartare a parului inghinal. Desigur, cu aparatul de ras, parul nedorit este doar tuns si nu smuls impreuna cu bulbul, prin urmare mai tarziu va creste din nou.

Crema depilatoare: este o metoda alternativa la aparatul de ras pentru indepartarea parului inghinal. Avand in vedere consistenta sa foarte compacta, crema poate fi aplicata cu precizie.

Crema depilatoare contine substante, precum acidul tioglicolic, care actioneaza prin „atacarea” chimica a keratinei, componenta principala a parului, determinand caderea acestuia.

Acest sistem nu afecteaza catusi de putin partea care ramane in piele, cu atat mai putin bulbul de par. Prin urmare, parul creste din nou dupa cateva zile.

Epilarea cu ceara traditionala calda: ceara este compusa din rasini care se topesc prin caldura unui aragaz mic. Ceara se intinde pe piele, apoi se aplica deasupra benzi speciale, care se indeparteaza cu o miscare curata si rapida impotriva cresterii firului de par.

Daca procedura este facuta bine, parul este indepartat de la radacina si dureaza mai mult sa creasca inapoi (aproximativ 3 saptamani).

Benzi de epilare: ceara este gata de utilizare si asezata pe benzi, care trebuie facute sa adere bine de piele, apoi se trage in sens invers cresterii parului. Din nou, daca procedura este efectuata corect, unele radacini sunt smulse.

Epilator electric: este un dispozitiv care poate fi folosit in diverse zone ale corpului, precum inghina, picioare, axile, brate si fata. In majoritatea cazurilor, trebuie doar sa selectati cea mai mica viteza pentru partile cele mai sensibile.

Epilatorul electric este solutia pentru cele care isi doresc un rezultat de durata.

4 thoughts on “Indepartarea parului inghinal

  1. Este incurajator sa vedem cat de mult poate conta fiecare gest individual in eforturile de protectie a mediului. Faptul ca autoritatile locale sustin proiectele de reciclare este un semn ca exista o constientizare tot mai mare asupra problemelor de mediu. Sper ca astfel de initiative sa devina tot mai populare si sa aduca rezultate vizibile in combaterea poluarii.

  2. Sunt impresionata de rezultatele obtinute prin programele de reciclare prezentate in articol. Este evident ca prin educatie si implicare comunitara se pot face schimbari semnificative in lupta impotriva poluarii. Felicitari celor care au contribuit la aceste proiecte si sper ca exemplele lor vor inspira si alti oameni sa actioneze pentru binele planetei.

  3. Ma bucur sa vad ca exista initiative care promoveaza protectia mediului si combaterea poluarii. Reciclarea deseurilor este un pas important in directia corecta si ar trebui incurajata la scara larga. Este responsabilitatea noastra sa avem grija de natura si sa ne asiguram ca lasam un mediu curat pentru generatiile viitoare.

  4. Articolul este extrem de interesant si mi-a deschis ochii cu privire la importanta protejarii mediului inconjurator. Este impresionant sa vedem cum se pot face schimbari pozitive chiar si prin actiuni mici, precum reciclarea deseurilor. Sper ca tot mai multe persoane sa fie constiente de impactul pe care il au asupra planetei si sa ia masuri pentru a reduce poluarea.

Comments are closed.