iSaltea iti ofera cateva sfaturi despre saltelele memory foam , cunoscute și sub denumirea de saltele cu memorie, sunt produse dintr-un material special numit spumă viscoelastică cu caracteristici impresionante si durabilitate crescuta .

Acest material a fost inițial dezvoltat de NASA pentru a oferi susținere și confort astronauților în timpul lansărilor spațiale.

De-a lungul anilor, această tehnologie s-a extins în industria de saltele și a devenit populară datorită caracteristicilor sale distincte.

iSaltea va prezinta caracteristici ale saltelelor cu memorie:

  1. Sensibilitate la temperatură: Spuma viscoelastică reacționează la căldura corpului, cedând și adaptându-se la forma specifică a corpului atunci când este expusă la căldură. Acest aspect ajută la distribuirea uniformă a presiunii, oferind suport și confort personalizat.
  2. Absorbție de mișcare: Un alt beneficiu al saltelelor cu memorie constă în capacitatea lor de a absorbi mișcarea. Acest lucru înseamnă că miscările unui partener în timpul somnului nu vor afecta în mod semnificativ celălalt partener, ceea ce poate fi benefic pentru cuplurile care au diferite obiceiuri de somn.
  3. Alinierea coloanei vertebrale: Datorită capacitatii de adaptare, saltelele cu memorie pot contribui la alinierea corectă a coloanei vertebrale, reducând astfel presiunea exercitată asupra anumitor zone ale corpului și diminuând disconfortul la nivelul spatelui.
  4. Durată de viață: Calitatea materialului din care sunt fabricate saltelele cu memorie poate contribui la durabilitatea acestora. Cu toate acestea, durata de viață poate varia în funcție de calitatea generală a saltelei și de îngrijirea acesteia.
  5. Alergii: Deoarece spuma viscoelastică este densă și rezistentă la acarieni, saltelele cu memorie pot fi o opțiune bună pentru persoanele care suferă de alergii.

Este important să menționăm că, în timp ce mulți oameni apreciază confortul oferit de saltelele cu memorie, există și persoane care pot simți că acestea rețin căldura și pot părea mai calde în comparație cu alte tipuri de saltele. Alegerea unei saltele depinde în mare măsură de preferințele personale, stilul de dormit și eventualele probleme de sănătate sau alergii. In general o saltea cu memorie este mai confortabila fata de restul saltelelor .

3 thoughts on “Despre saltelele memory foam

  1. Un aspect important al saltelelor memory foam este faptul ca sunt foarte bune in absorbtia miscarii. Asta inseamna ca daca partenerul tau se misca in timpul noptii, tu nu vei simti aproape deloc aceste miscari si vei putea dormi linistit.

  2. Am cumparat recent o saltea memory foam si sunt extrem de multumit de ea. Este foarte confortabila si se muleaza perfect pe forma corpului meu. Nu ma mai trezesc obosit sau cu dureri dimineata, iar somnul meu s-a imbunatatit considerabil.

  3. Saltelele memory foam sunt excelente pentru persoanele care sufera de dureri de spate sau de articulatii. Acestea ofera un suport optim pentru corp si reduc presiunea exercitata asupra punctelor sensibile, astfel incat sa te trezesti odihnit si fara dureri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *