Dormitorul este locul in care se gaseste relaxarea. Contemporan, diafan, minimalist… asa este un dormitor primitor.

Acest tip de dormitor cauta un aspect senin si relaxat prin mobilier cu linii drepte si curate si prin spatii in care ingramadeala este interzisa.

Aici, pentru a te linisti si apoi pentru a-ti reincarca energia, este important sa faci din acest spatiu un loc deosebit de confortabil.

Culorile, materialele si mobilierul potrivite pot transforma spatiul si il pot schimba intr-un dormitor de designer de sine statator.

In acest ghid iti dezvaluim cum iti poti amenaja dormitorul cu stil si cum iti poti crea o oaza personala de lux.

Tine cont de configuratia si dimensiunile camerei

Atunci cand alegi mobilierul pentru dormitor, fa alegerile in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie.

In primul rand, conteaza cum e amplasat patul, piesa cea mai importanta din dormitor. Daca este supradimensionat, s-ar putea sa nu mai ai prea mult loc de miscare in jur, asadar ai grija ce alegi.

Daca e un pat matrimonial, fixeaza-l in asa fel incat sa ai loc de deplasare pe ambele parti, iar daca e ingust sau extensibil, preferabil cu tablia lipita de perete.

Piesele cele mai importante dintr-un dormitor sunt: patul, noptierele, lampadarele, sifonierul, deci acorda atentie fiecaruia, atunci cand faci alegerea lor.

Opteaza pentru mobilier si rafturi care sa ajunga cat mai aproape de tavan, fiindca asa nici nu se intrerupe vizual spatiul si vei castiga si spatiu de depozitare.

Nu aglomera spatiul

Nu doresti sa aduni in camera ta de odihna ceva care nu isi are locul acolo ci ar trebui sa se regaseasca in alte parti, de exemplu jucariile copilului.

Vezi ce merita pastrat si ce nu, pentru a obtine in dormitor o atmosfera cat mai aerisita. Fa la fel, periodic, si cu lucrurile din dressing, ca sa castigi spatiu si sa nu tii, degeaba, lucruri pe care nu le mai folosesti.

Creeaza un coltisor doar pentru tine

In masura in care spatiul permite, adauga obiecte cu rol functional dar si estetic: o lada de depozitare, amplasata la capatul patului, o consola eleganta pe care sa o folosesti ca masuta de machiaj, sau un fotoliu comod, insotit de un lampadar elegant, daca vrei sa-ti aranjezi propriul coltisor pentru citit.

Ai grija la calitatea saltelei dar si a lenjeriei de pat

Daca pentru saltele poti opta pentru cele de inalta densitate sau cu spuma cu memorie, care vor asigura o pozitie corecta a corpului in timpul somnului, alege si pentru lenjeria de pat materiale placute la atingere, de exemplu satin sau bumbac.

Pentru protectia de praf a lenjeriei pe timpul zilei, dar si pentru decor, poti plasa pe pat o patura sau cuvertura dintr-un material bogat, in imprimeuri vesele, si perne decorative asemanatoare.

Motivele diverse, alese in functie de preferintele tale, vor amplifica senzatia de calm si relaxare pe care vrei sa o obtii in dormitor chiar si pentru perioada zilei.

Alege culorile cu grija

Ingredientele dormitorului modern si elegant? Mobilier traditional si culori neutre.

Aceasta combinatie asigura ca amenajarea interioara este mereu la zi. Tendintele in materie de amenajari interioare vin si pleaca. Dar clasicele si culorile precum bejul, albul si negrul raman aceleasi.

Paletele de culori care triumfa pe pereti, mobilier sau textile in dormitorul de designer sunt in principiu neutre, griuri si negre.

Trucul pentru a evita crearea unor atmosfere monotone consta in combinarea a trei culori dupa regula 60/30/10.

Este vorba despre alegerea unei culori de baza care sa domine camera, ocupand 60% din ea. Apoi, o a doua culoare care ar ocupa 30% si, in sfarsit, o culoare „de accent” care ar aparea doar ocazional (10%).

De exemplu, culoarea principala va acoperi peretii si va fi baza pentru textile. Culoarea secundara va colora, de exemplu, mobilierul si cuvertura de pat. Iar cea de-a treia culoare va fi prezenta in cateva perne si in cele cateva detalii care vor decora dormitorul.

Pentru a-ti decora dormitorul intr-un stil modern, trebuie sa tii cont de culori, de aranjamentul mobilierului si de toate elementele pe care vrei sa le incluzi in camera.

Cu ajutorul acestor sfaturi, poti obtine un dormitor modern si elegant, care sa aiba si multa personalitate.

{{clean2}}
{{clean3}}