Cineva drag din familia ta, fie parinte sau bunic, si-a exprimat dorinta de a se interna intr-un azil de lux, ori te-ai gandit singur ca aceasta varianta este potrivita din cauza problemelor pe care seniorul le confrunta in rezolvarea activitatilor zilnice?

Afla din randurile de mai jos tot ce trebuie sa stii despre azilele de batrani si de ce criterii ar trebui sa tii cont pentru alegerea unui loc potrivit, astfel incat seniorul sa se bucure de o ingrijire corespunzatoare si de confortul pe care il merita! Mai multe despre un azil de lux vezi aici.

Cum iti dai seama sau ti se confirma necesitatea internarii intr-un azil de lux a unei persoane dragi?

Daca nu esti sigur de aceasta necesitate, iar batranul nu si-a exprimat singur aceasta dorinta, atunci tine cont ca acest lucru este indicat in cazul in care seniorul intampina dificultati in realizarea urmatoarelor activitati:
• Nu se alimenteaza, desi sustine contrariul;
• Nu isi poate face cumparaturile singur si nici nu poate gati;
• Nu se poate ocupa de igiena personala si nici de curatarea casei;
• Isi neglijeaza tratamentul indicat de medic, incepand de la respectarea dozei, pana la orele la care medicatia este indicata a fi luata;
• Se simte singur, nu socializeaza si nici nu mai are prea multi prieteni.

Ce trebuie sa ofere cladirea azilului de batrani?

Incepand de la un aspect ingrijit al cladirii atat in interior, cat si in exterior, dotarea camerelor cu tot ce este necesar pentru confortul seniorilor, curatenia din camere, punerea la dispozitie a unui spatiu verde in care batranii sa aiba posibilitatea sa se plimbe si sa socializeze, si pana la usurinta de deplasare in interiorul cladirii, toate acestea sunt aspecte de care trebuie sa tineti cont pentru ca viitorul rezident sa se poata bucura de un confort sporit!

Cum trebuie sa fie personalul institutiei?

Un alt aspect deosebit de important de care trebuie sa tineti cont intr-o astfel de alegere este personalul instutiei. Acesta trebuie sa fie prietenos, rabdator, dispus sa ajute, dar, in acelasi timp, trebuie sa interactioneze intr-un mod placut cu seniorii, sa fie cald si politicos in acelasi timp.

Astfel, batranii se vor simti mult mai confortabil! In plus, este important ca personalul sa poarte uniforme, dar si ecusoane pe care sa fie notate numele si functia.

Ce ingrijiri medicale se pot asigura intr-un camin de batrani?

Incepand de la administrarea corecta a medicamentelor, in doza potrivita si la orele potrivite si pana la gestionarea unor urgente medicale, toate aceste aspecte trebuie sa fie asigurate de catre azil.

In plus, este importanta posibilitatea programarii vizitelor la medicul specialist, dar si prezenta unei asistente medicale in azil in timpul noptii si in weekend.

Cum este atmosfera generala din camin?

Inainte de luarea unei astfel de decizii, este indicat sa vizitati caminul si sa observati daca seniorii aflati deja acolo sunt veseli si par sa se simta confortabil, sunt ingrijiti si imbracati decent, interactioneaza intre ei, au posibilitatea sa se implice in diverse jocuri de societate sau sa urmareasca impreuna un film.

Un alt aspect important care il poate face pe senior sa se bucure de un plus de confort este posibilitatea parasarii temporare a caminului impreuna cu familia, aspect ce cu siguranta in va bucura!

Online, pe site-ul batranetifericite.ro vei gasi locul ideal, special amenajat si dotat pentru ca seniorul tau sa se bucure de un confort sporit! Ia in considerare toate aspectele importante mentionate anterior si alege azil de batrani pret bun cu dotari superioare si cu personal prietenos, gata sa ajute si sa se ocupe de starea fizica si psihica a celor dragi!

Date de contact:
Telefon: 0722624264
Email: [email protected]

4 thoughts on “Cauti un azil de lux pentru batrani? Afla tot ce trebuie sa stii!

  1. Consider ca acest articol ar trebui citit de cat mai multe persoane, pentru a intelege mai bine contextul si implicatiile subiectului discutat.

  2. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Este clar ca autorul s-a documentat temeinic inainte de a redacta materialul.

  3. Ma bucur ca autorul a abordat acest subiect intr-un mod echilibrat si argumentat. Este esential sa avem acces la informatii verificate si credibile.

  4. Articolul este extrem de interesant, dezvaluind detalii despre un subiect de actualitate. Este important sa fim informati corect si obiectiv cu privire la acest subiect.

Comments are closed.