Untul de cacao hraneste si regenereaza pielea in timp record

Desi untul de cacao ne duce cu gandul la ciocolata, acesta este un ingredient pretios si in industria cosmetica datorita proprietatilor sale regenerante. Iti recomandam sa-l incerci pentru ca aduce beneficii nestiute! Pielea ta va profita de hidratare in profunzime, iar simturile tale vor fi rasfatate de mirosul ciocolatei adevarate.
Untul de cacao se obtine din semintele fructelor arborelui de cacao, printr-un proces de presare mecanica la rece. Mai exact grasimea masei de cacao formeaza untul de cacao, iar masa solida ramasa devine prin mainare pudra de cacao.

Untul de cacao este folosit in ingrijirea pielii pentru puterea sa de patrundere in straturile profunde ale epidermei. Poate fi folosit ca atare sau in amestec cu alte uleiuri si unturi vegetale.

Este un unt uscat, de culoare bej galbuie, care insa la contactul cu pielea se topeste rapid. Te sfatuim sa alegi un produs pur, brut, neprocesat, organic, deoarece este mult mai sanatos.

Ce contine untul de cacao?

In primul rand, antioxidanti. Untul de cacao este o grasime vegetala bogata in antioxidanti si o cantitate substantiala de vitamina E, teobromina, fitosteroli, vitaminele A, D, K si B.

Antioxidantii au rolul de a proteja pielea de efectele nocive ale mediului (radicali liberi, praf, poluare etc). Atunci cand este aplicat pe corp, untul de cacao creeaza o bariera intre pielea sensibila si factorii de mediu.

Acest lucru ii confera puternice efecte anti-imbatranire, motiv pentru care este recomandat pentru utilizarea zilnica, dar mai ales inainte si dupa expunerea la soare.

Citeste continuarea articolului aici: Untul de cacao hraneste si regenereaza pielea in timp record

Related Articles

Ultimele articole