Studiul de la Harvard, efectuat pe durata a 75 de ani, demonstreaza secretul unei vieti fericite

Vreti sa stiti secretul unei vieti fericite? Binenteles ca da.

Majoritatea oamenilor sunt diferiti si evident, au metode diferite de a se bucura de aceasta viata fericita. Calugarii din Tibet se folosesc de meditatie, Hawaienii sunt ajutati de Ho’oponopono iar britanicii prefera sa-si petreaca Vineri seara la carciuma.Cu toate acestea, un studiu efectuat pe durata a 75 de ani la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, a incercat sa demonstreze metodele cele mai bune pentru a avea o viata cat mai fericita.

Acest studiu, unul dintre cele mai longevive vreodata efectuate, a inceput in 1938 la care au participat 268 de studenti de sex masculin, fiecare apartinand diferitelor paturi ale societatii. Studiul a analizat fiecare aspect al vietii lor, incepand de la venituri si pana la consumul de alcool.

La data de 2 Februarie 2012, numai 68 din cele 268 de persoane mai erau in viata. Individul care a condus cercetarile din 1974 si pana in 2004 este specialistul in psihiatrie de la Harvard, George Vaillant, care a obtinut datele in urma Studiului Grant, efectuat in cadrul aceleiasi universitati.

Unele dintre aspectele acestui studiu continua sa iasa la iveala si sunt necunoscute publicului in acest moment. Totusi, vom imparti cu dumneavoastra informatiile pe care le avem.

Acestea sunt unele dintre „perlele de intelepciune” castigate in urma efectuarii studiului:

Fericirea inseamna iubire. Punct.

Acestea sunt cuvintele pe care Vaillant le-a notat in concluzia cercetarilor ce au durat 75 de ani si au costat in jur de 20 de milioane de dolari. Acesta continua prin a explica faptul ca exista doi piloni puternici pentru sustinerea fericirii: iubirea si „gasirea unei cai de a face fata vietii fara a pierde din vedere dragostea”.

Asta inseamna ca puteti fi o persoana extrem de bogata, care locuieste intr-un conac, cu propriul majordom si McDonalds, dar banii si puterea influenteaza extrem de putin fericirea deoarece „in ceea ce priveste realizarile, singurul lucru care conteaza este sa fiti multumiti de munca voastra”, spune Vaillant.

Citeste continuarea articolului aici: Studiul de la Harvard, efectuat pe durata a 75 de ani, demonstreaza secretul unei vieti fericite

Related Articles

Ultimele articole