Aloe vera, remediul natural pentru pielea ta

Denumita de catre chinezi remediul armoniei, apreciata drept planta nemuririi si folosita inca din antichitate de catre egipteni, aloe vera (Aloe Barbadensis) este recunoscuta de secole ca avand reale proprietati vindecatoare.Prestigiul de care se bucura in prezent aloe vera este dat in special de faptul ca aceasta a rasfatat si ingrijit mereu pielea, cu rezultate excelente in hidratare si catifelare.

Planta de aloe vera contine peste 240 de substante active, printre care se numara 18 aminoacizi, vitamine din complexul B (indispensabile in buna functionare a celulelor nervoase), vitaminele A, C si E, peste 20 de minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinz, cupru), enzime cu actiune antiinflamatorie, un adevarat cocktail de hormoni vegetali care stimuleaza cresterea celulara si cicatrizarea, precum si polizaharide responsabile de hidratarea celulara.

Toate aceste elemente nutritive actioneaza in mod sinergic, fiind de fapt unul dintre secretele aceste plante, care devine astfel foarte eficienta.

Datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, antifungice, calmante si de racorire a zonei pe care este aplicata, aloe vera este foarte utila in tratarea pielii si a problemelor acesteia. Utilizata cu succes in industria cosmetica, aceasta planta are efecte minunate.

Citeste continuarea articolului aici: Aloe vera, remediul natural pentru pielea ta

Related Articles

Ultimele articole