8 semne ale deficientei de vitamina B-12

De cele mai multe ori, vitamina B-12 nu este considerata la fel de importanta precum calciul sau vitamina C. Cu toate acestea, reprezinta un element crucial pentru sanatatea generala a corpului. Daca nu o luati in considerare pentru alimentatia regulata, poate imediat sa influenteze nivelul de energie precum si starea de fericire.Vitamina B-12 promoveaza sanatatea cardiovasculara, functiile cerebrale si metabolismul energetic. Iar beneficiile nu se opresc aici cand vorbim despre ce poate face vitamina B-12.

Atunci cand o omiteti, corpul poate ceda. Deficienta de vitamina B-12 poate conduce la aparitia unor boli cardiovasculare, anemie, atac cerebral, pierderea memoriei, incontinenta, paranoia, oboseala si chiar si depresie.

Deci – reusiti sa incorporati aceasta vitamina cruciala destul in alimentatie?

Iata 8 semne care indica contrariul:

1. Analizati-va papilele gustative
Deficienta de vitamina B-12 poate duce la ameliorarea simtului gustativ si poate cauza inflamarea si decolorarea limbii.

2. Cautati ingalbeniriile
Icterul poate indica o varietate de tulburari de sanatate, inclusiv deficienta de vitamina B-12. Este foarte usor de depistat pentru ca se manifesta prin ingalbenirea pielii sau a globului ocular. Daca vedeti o astfel de formatiune, contactati imediat un medic.

3. Evaluati-va starea fizica

Citeste continuarea articolului aici: 8 semne ale deficientei de vitamina B-12

Related Articles

Ultimele articole