4 solutii pentru a nu creste un copil obsedat de greutatea sa

Am coapsele mai mari decat ale ei? Cate calorii sunt in tortul pentru ziua mea? De ce nu arat ca personalitatile de la TV? Trebuie sa trec la dieta? E prea stramta fusta asta? Cat costa o liposuctie? O interventie chirurgicala? Este ceva de care am nevoie? De ce nu ma pot opri din mancat chipsuri? Am mancat deja prea mult? Ce e in neregula cu mine?Sunt prea gras pentru a avea succes, pentru a fi demn de lumea asta sau pentru a fi iubit?

Aceste probleme se dezbat de foarte mult timp in randul femeilor – si din pacate, nu se mai incadreaza in domeniul exclusiv al adultilor sau tinerelor adolescente. Intr-un studiu recent, mai mult de jumatate dintre fetele si o treime din baietii intre varstele de 6 si 8 ani aleg o dimensiune ideala a corpului, mult mai slaba decat a lor. Este alarmant faptul ca unul din patru copii raporteaza ca s-ar fi apucat de diete pana la varsta de 7 ani.

Precum un parinte al unui baiat de 7 ani si cu o fetita pe drum, aceste statistici ma sperie. Imi frang inima.

Din pacate, este imposibil sa ne aparam complet copiii de imaginea perfectionista instigata de societate.

Figurinele masculine au muschi ce depasesc masurile normale chiar si pentru cei mai mari dintre body-builderi. Binenteles, lipsa de realism a respectivilor producatori este nimic comparativ cu Barbie. O femeie normala din America a ajuns la masura 46 – dar nu v-ati fi gandit la acest aspect daca nu ati fi deschis televizorul. Societatea forteaza o imagine anormala, nerealista a frumusetii.

Din pacate, nu ne putem feri copiii de acest ideal intangibil al frumusetii.

Iata 4 lucruri pe care le puteti face pentru a va ajuta copiii cand vine vorba de greutatea lor:

1. Fiti exemplul de urmat
Faceti ca stilul de viata activ sa para distractiv si atragator. Nu va plangeti cand trebuie sa indepliniti unele activitati fizice. Nu le interpretati precum niste sarcini, stare pe care mai apoi sa o transmiteti copiilor. In schimb, gasiti metode prin care va puteti implica in activitati fizice ce va plac si incurajati-i si pe copii sa faca la fel.

Poate ca sunteti persoane mai spirituale si va place yoga, iar copiii vostri sunt jucatori mai competitivi, carora le place sa joace fotbal. Pe cat de diferiti ati putea fi din punct de vedere al intereselor, faptul ca va vad bucurandu-va de oportunitatea de a va misca i-ar putea motiva sa faca la fel.

2. Fiti mai blanzi cu voi insiva

Citeste continuarea articolului aici: 4 solutii pentru a nu creste un copil obsedat de greutatea sa

Related Articles

Ultimele articole