vila cerbul ziare, reviste, radio, televiziuni
televiziuniradio
Ziare Ziare si Stiri Radio Televiziuni Reviste Stiri Evenimente Bancuri Contactati-ne


Stiri din: GorjeanulAutoutilitară acroşată de un autoturism la Ţicleni 22 Aug 2014

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a ajuns la spital miercuri, după ce autoturismul în care se afla a acroşat o autoutilitară. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Din primele cercetări, se pare că vinovat de producerea accidentului s-ar face şoferul autoutilitarei.

Accidentul de circulaţie s-a produs în după-amiaza zilei de 20 august, în jurul orei 14:09, pe strada Petroliştilor din oraşul Ţicleni. „Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, se pare că B.A. în vârstă de 55 ani, în timp ce conducea o autoutilitară pe Aleea Independenţei, nu s-a asigurat la ieşirea pe str. Petroliştilor, fiind acroşat de un autoturism condus de T.D. în vârstă de 53 ani din aceeaşi localitate. În urma impactului, V.I. de 46 ani, pasager în cel de-al doilea autoturism a suferit leziuni, fiind transportat la Spitalul Oraşului Târgu-Cărbuneşti, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a anunţat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Atât şoferul autoutilitarei, cât şi cel al autoturismului au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Roxana LupuCEO şi Electrica, obligate să facă publice contractele de achiziţii şi sponsorizări 22 Aug 2014

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, vrea să oblige companiile energetice de stat să facă publice toate contractele se achiziţii de bunuri şi lucrări de peste 500.000 euro, contractele de achiziţii de servicii mai mari de 100.000 euro şi sponsorizările acordate.

Prevederile sunt incluse într-un ordin de ministru emis de Nicolescu miercuri, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie. Ordinul va trebui pus în aplicare “în perioada imediat următoare” de Direcţia generală de privatizare şi administrare a participaţiilor statului în energie. Companiile vor fi obligate, prin acest ordin de ministru, să aibă fiecare o strategie de dezvoltare şi care să fie valabilă pentru cel puţin zece ani.”Am considerat necesară creşterea transparenţei pentru tot ceea ce înseamnă sistemul de achiziţii publice şi sistemul de sponsorizări în companiile de stat din sectorul energetic”, a declarat Nicolescu în comunicat. Departamentul pentru Energie este acţionar majoritar la companii precum Romgaz, Nuclearelectrica, Electrica sau Hidroelectrica.
A.B.5 viceprimari, înlocuiţi din funcţii 22 Aug 2014

Cei doi co-preşedinţi ai Alianţei Creştin-Liberale Gorj au depus deja proiecte de schimbare din funcţie a viceprimarilor din cinci localităţi gorjene. Este vorba despre localităţile Glogova, Câlnic, Bâlteni, Ciuperceni şi Vladimir. Dan Vîlceanu, preşedinte al PDL Gorj, spune că s-a trecut deja la schimbarea viceprimarilor din judeţ, conducerea ACL dorind înlocuirea actualilor viceprimari cu unii care fac parte din noua alianţă: „S-au depus proiecte de schimbare a viceprimarilor la Vladimir, se va depune la Turburea, s-a depus la Glogova, la Ciuperceni, iar la Câlnic deja a fost schimbat viceprimarul. În următoarea perioadă se va depune proiect de schimbare şi a viceprimarului de la Bâlteni. Astfel, avem situaţii în care viceprimarii au fost schimbaţi sau urmează să fie. Nu avem niciun fel de garanţie pentru noii viceprimari, dar e un demers şi în funcţie de cum se vor desfăşura aceste lucruri, vom putea să luăm măsuri ulterioare”.
Izabella MolnarA vrut să împuşte o vulpe şi s-a ales cu dosar penal 22 Aug 2014

Un bătrân în vârstă de 67 de ani, din Novaci, este cercetat de poliţiştii gorjeni pentru că a vrut să împuşte o vulpe care intrase în grădina ginerelui său. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru vânătoarea fără autorizaţie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În după-amiaza zilei de 20 august, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci au fost sesizaţi de către un bărbat în vârstă de 51 ani cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe muntele Romanu, l-a observat pe un drum forestier pe un bătrân în vârstă de 67 ani, din oraşul Novaci, care avea asupra sa o armă de vânătoare. Cercetările efectuate de poliţişti au dus la stabilirea faptului că sexagenarul intenţiona să împuşte o vulpe care intrase în grădina ginerelui său. „Din primele verificări efectuate de poliţişti la faţa locului, s-a stabilit faptul că F.C. avea asupra sa o armă de vânătore şi 15 cartuşe cu scopul de a împuşca o vulpe ce se afla la grădina ginerelui său. Atât arma, cât şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vânătoare fără autorizaţie de vânătoare legală şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, a anunţat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
R.L.Amnistia pensionarilor şi a mamelor, contestată de PDL 22 Aug 2014

Preşedintele PDL Gorj, Dan Vîlceanu, îl acuză pe premierul ţării Victor Ponta că propunerea acestuia de ştergere a datoriilor pensionarilor şi a mamelor care au încasat bani în plus la indemnizaţia de creştere a copilului din cauza unor erori de calcul, este una plagiată. „Este vorba de încă un plagiat marca Ponta. Colegii de la Camera Deputaţilor ne-au pus la dispoziţie un material referitor la proiectul de lege adoptat în cadrul şedinţei de Guvern din data de 19 august referitor la scutirea la plată a unor debite provenite din pensii şi amnistia pe care Guvernul vrea să o aplice pensionarilor care au primit sume dintr-un calcul eronat al Casei de Pensii. Acesta a fost un proiect de lege depus de către PDL în martie 2014. Nu este singurul proiect de lege plagiat de către Victor Ponta. Anul trecut depusesem la Parlament proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5%, proiect care urmează să fie pus în discuţie într-o şedinţă extraordinară în cursul săptămânii vitoare”, a declarat Dan Vîlceanu.
Izabella MolnarConstantinides: „Un an, apoi vom vedea ce va fi…” 22 Aug 2014

Antonis Constantinides trebuie să convingă la Energia pentru a avea un mandat mai lung de un an. Cipriotul a semnat pentru un singur sezon, dar spune că proiectele sale anterioare au fost mult mai lungi.

Conducerea administrativă a Energiei a evitat să ofere tehnicianului un mandat mai lung de un an preferând ca mai întâi să vadă de ce este în stare Constantinides în primul sezon. Este posibil ca și antrenorul să fi avut o reținere în a semna un contract mai lung într-o țară necunoscută lui, cert este că ambele părți ar fi dispuse, în cazul unui sezon bun făcut în primul an, ca înțelegerea să fie prelungită: „Deocamdată, proiectul meu la Energia este pe un singur an. Mulțumesc celor din conducere pentru că mi-au acordat șansa de a lucra aici, sunt mândru că fac parte din această echipă. Până acum, la nicio echipă la care am fost nu am lucrat un singur an, am avut proiecte de 3-4 ani, ce va fi la Târgu Jiu nu pot să spun, vom vedea ce va fi…”, a declarat Constantinides.

Pe mâna lui Bojan
În prima parte a pregătirilor de vară, jucătorii au de tras puternic la antrenamentele fizice, care sunt de bază în această perioadă: „Încercăm să ne urmăm programul stabilit înaintea startului pregătirilor. Dimineața avem pregătire fizică cu preparatorul fizic Bojan Hristovski, iar după-amiaza pregătire tactică. În ceea ce privește pregătirea fizică sunt câțiva jucători care sunt puțin în urmă, dar pas cu pas vor reveni în parametri normali. Sperăm ca în 3-4 săptămâni echipa să ajungă unde ne dorim din punct de vedere fizic”, a declarat Constantinides. Acesta a precizat că există mici probleme de ordin fizic în rândul jucătorilor, însă acestea vor fi corectate în timp util, până la startul sezonului: „Este normal ca în această perioadă să fie jucători cu probleme fizice pentru că pe perioada verii nu avem un control asupra jucătorilor, ceea ce fac ei atunci când nu sunt la echipă. De asta suntem noi aici, să-i aducem pe toți aici, dacă reușim să-i aducem pe toți la același nivel concomitent este un plus pentru echipă”.
Boja Hristovski, noul preparator fizic al Energiei, spune că nu a dorit un cantonament montan considerând că acest gen de pregătire este depășit: „În ultimii ani nu s-a mai mers pe stagii de pregătire montană, încercăm să lucrăm în sală exact ceea ce ne trebuie în timpul meciului. Ceea ce se lucrează la munte nu se poate pune în practică imediat în sală”, a spus Hristovski.

Woods are nevoie de o perioadă de adaptare
Pivotul american Tony Woods are încă probleme de adaptare la Târgu Jiu. Jucătorul pe care Energia se bazează în lupta sub panou nu s-a adaptat foarte bine nici la fusul orar și are și ceva probleme legate de pregătirea fizică. „Din ceea ce s-a văzut până acum, Woods este mai în urmă cu pregătirea decât restul jucătorilor, dar trebuie luat în calcul că noi credem că până la meciul de supercupă, pe 24 septembrie, toată lumea va fi la același nivel”, a declarat Constantinides. Antrenorul Energiei este convins că jucătorul american este o soluție bună pentru echipă însă are nevoie și de o perioadă de adaptare la condițiile locale: „Woods este un jucător bun atât defensiv, cât și ofensiv, dar toată lumea trebuie să-l ajute să se adapteze la noul oraș, la noua țară și la noul campionat în care va evolua”, a concluzionat antrenorul cipriot al Energiei.

Vrea să învețe limba română
Pentru tehnicianul Energiei, limba română reprezintă încă o necunoscută, deși recunoaște că a încercat să deslușească măcar câteva din tainele ei înainte de a sosi în România: „Am încercat să învăț câte ceva în limba română pe parcursul verii, dar este cam dificil. Voi mai încerca mai mult pe viitor, peste o săptămână, când lucrurile se vor așeza mai bine din punct de vedere administrativ”, a spus Constantinides. Acesta spune că se înțelege foarte bine cu echipa în engleză, limba română urmând a-i fi folositoare în conversațiile cu arbitrii: „Pentru mine este foarte bine că toată echipa vorbește foarte bine engleza, ne înțelegem, dar vreau să învăț și româna pentru că vreau să vorbesc câte puțin și cu arbitrii”, a mărturisit antrenorul gorjenilor.

Antrenamente deschise, antrenamente închise…
Staff-ul tehnic al Energiei a luat o decizie importantă în ceea ce privește antrenamentele pe care echipa le va susține în Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Secundul Claudiu Alionescu a făcut publică hotărârea luată de banca tehnică de a menține un singur antrenament pe săptămână deschis publicului larg: „De anul acesta vom aduce o noutate în relația foarte bună pe care o avem cu fanii noștri, antrenamentul de luni seara va fi deschis publicului putând participa oricine dorește. De asemenea, avem rugămintea ca în celelalte zile echipa să se poată pregăti în liniște, antrenamentele fiind cu ușile închise, pe cât posibil”, a declarat Alionescu.
Cristi ConstantinescuNoi şedinţe publice pentru repartizarea dascălilor 22 Aug 2014

Săptămâna viitoare, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, se vor desfăşura două noi şedinţe publice pentru repartizarea pe posturi ale dascălilor. Este vorba de acele cadre didactice care au solicitat completarea normei didactice sau detaşarea în interesul învăţământului, precum şi cele care au rămas nerepartizate.

Potrivit calendarului mobilităţii personalului didactic din învăţământul preuniversitar, ieri şi astăzi, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj s-au înregistrat cererile de înscriere, însoţite de documentele solicitate în acestea, pentru cadrele didactice care solicită completarea normei didactice, detaşarea în interesul învăţământului pentru restrângere nesoluţionată, continuitatea pentru detaşare la cerere, respectiv detaşare la cerere prin concurs sau concurs specific, precum şi a candidaţilor care beneficiază de prelungirea contractului individual de muncă pe perioadă determinată în anul şcolar 2014-2015, conform art. 85 din Metodologie şi a celor care solicită angajare pe perioadă determinată în baza mediilor de repartizare/notelor obţinute la concursurile de titularizare sesiunile 2013, 2012 sau 2011. În data de 27 august, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, se va desfăşura o şedinţă publică pentru soluţionarea cererilor de completare a normei didactice, repartizarea cadrelor didactice titulare, prin detaşare la cerere, în ordinea descrescătoare a punctajelor. Şedinţa se va desfăşura după următorul grafic: intervalul orar 10:00 – 11:00 – limba română, limbi moderne, matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, istorie, socio-umane; 11:00 – 12:00 – religie, educaţie fizică, discipline tehnice, arte, învăţământ special; intervalul orar 12:00 – 12:30 – învăţători, educatoare. În data de 28 august, tot la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, se va desfăşura o altă şedinţă publică pentru repartizarea candidaţilor (suplinitori) cu continuitate pentru anul şcolar 2014-2015, repartizarea candidaţilor care au obţinut cel puţin media 5 (cinci) rămaşi nerepartizaţi după concursul din sesiunea 2014, precum şi a candidaţilor care au obţinut ce puţin media de repartizare 5 (cinci) şi care solicită angajare pe perioadă determinată în baza mediilor de repartizare de la concursul din sesiunea 2013 şi/sau sesiunea 2012, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare. Şedinţa se va desfăşura după următorul grafic: intervalul orar 09:00 – 10:00 – limba română, limbi moderne, matematică, fizică, chimie; intervalul orar 10:00 – 11:00 – biologie, geografie, istorie, socio-umane; intervalul orar 11:00 – 12:00 – religie, educaţie fizică, discipline tehnice; intervalul orar 12:00 – 13:00 – arte, învăţământ special; intervalul orar 13:00 – 13:30 – învăţători; intervalul orar 13:30 – 14:00 – educatoare.
Roxana Lupu20 de locuri pentru viitorii experţi în educaţie din Gorj 22 Aug 2014

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj a stabilit numărul de locuri scoase la concurs în cadrul celei de-a 7-a serii a concursului de selecţie a cadrelor didactice în vederea constituirii Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional (CNEME), organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale. De această dată, cadrele didactice din judeţul Gorj care doresc să intre în CNEME au la dispoziţie 20 de locuri.

Cadrele didactice care doresc să dobândească calitatea de expert în managementul educaţional se pot înscrie la concursul organizat de MEN până pe data de 29 august 2014, prin completarea formularului de selecţie online, în aplicaţia informatică. În aceeaşi zi vor fi afişate listele cuprinzând candidaţii admişi în etapa de selecţie online, urmând ca în perioada 1 – 10 septembrie, în intervalul orar 12:00 – 14:00, aceştia să depună la ISJ Gorj dosarul cu documentele prevăzute de art. 7 din Metodologie: cerere de înscriere; curriculum vitae, redactat după modelul comun european; portofoliu personal; copii legalizate la notariat sau la alte autorităţi învestite cu acest drept ale actelor de studii, diplomei/diplomei de licenţă şi ale certificatului/adeverinţei/diplomei de absolvire a unui program acreditat de formare în domeniul managementului educaţional, cu minimum 60 de credite transferabile; certificatul de naştere şi, dacă este cazul, certificatul de căsătorie; actul de titularizare în învăţământ; adeverinţe/certificate/diplome de acordare a gradelor didactice/titlului ştiinţific de doctor; documentul, carnetul de muncă/documentul echivalent, eliberat de unitatea de învăţământ/instituţia de la care provine candidatul, completat la zi; hotărâri judecătoreşti, pentru persoanele care şi-au schimbat numele din diferite motive; adeverinţă cu calificativele din ultimii 4 ani, în original; cazier judiciar în original; declaraţie pe propria răspundere prin care să confirme că documentele depuse la dosar aparţin candidatului şi că prin acestea sunt certificate activităţile desfăşurate; opisul dosarului, în două exemplare, pe care se va consemna numărul total de file.

Portofoliile candidaţilor, evaluate în perioada 15 – 18 septembrie
Evaluarea portofoliilor se va face în perioada 15 – 18 septembrie, iar validarea rezultatelor de către consiliul de administraţie al IŞJ Gorj se va realiza pe 19 septembrie. Există şi o perioadă de contestaţii, stabilită pentru zilele de 22-26 septembrie, rezultatele finale urmând să fie afişate pe 2 octombrie. Pentru cea de-a 7-a serie a concursului de constituire a CNEME, IŞJ Gorj a scos la concurs un număr de 20 de locuri. La seria cu numărul 6 a concursului, ce s-a desfăşurat în perioada 10 iunie – 11 iulie, au fost admise să participe, în urma etapei de selecţie online, 15 cadre didactice din judeţul Gorj însă, după evaluarea portofoliilor acestora, numai 13 au reuşit să obţină punctajul necesar pentru a promova concursul şi a deveni membru al Corpului Naţional de Experţi în Managementul Educaţional.
Roxana LupuMota, out pentru 6 luni 22 Aug 2014

Energia pare să fi avut ghinion maxim cu unul dintre jucătorii achiziționați în această vară. Conducătorul de joc Filipe Mota s-a accidentat în turneul disputat la Târgu Jiu în urmă cu aproximativ o lună și ar putea rata chiar întregul sezon. Portughezul a suferit o ruptură de ligamente ce necesită o operație și o perioadă lungă de recuperare ceea ce îl face Liviu Andrieș să caute alte variante pentru postul de coordonator: „Cu Mota s-a întâmplat, a fost o accidentare la joc. Trebuie să găsim soluţii care să fie cele mai bune pentru noi. Soluţiile pe care le avem sunt Dragnea şi Enache și au dat satisfacție la ultimele teste”, a declarat tehnicianul Energiei. Cum Mota avea contract pe un singur sezon, acum rămâne de văzut ce se va întâmpla cu acesta, va rămâne jucător plătit de echipa gorjeană până la finele contractului sau se va ajunge la o înțelegere privind rezilierea acestuia: „Se pare este un sezon compromis pentru Mota. E rupt ligamentul, se stă 6 luni, apoi 2-3 luni recuperarea, cred că sezonul este compromis pentru el. Nu ştiu ce se va întâmpla cu el, sunt probleme administrative”, a mai spus Andrieș.
În altă ordine de idei, Energia a jucat ieri, după închiderea ediției, un prim joc amical cu Radnicki Kragujevac,vicecampioana Serbiei. Echipa gorjeană va juca și în această seară, tot cu echipa plavă, cu începere de la ora 18:00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, meci care va fi precedat și de prezentarea oficială a lotului cu care Energia va ataca noul sezon din Liga Națională.
Cristi ConstantinescuCa un meci de calificare 22 Aug 2014

Pandurii se vede nevoită să trateze meciul cu Viitorul ca pe unul de calificare, unul eliminatoriu. Doar victoria contează, indiferent cum va fi ea obținută. Dacă se obțin cele trei puncte, va mai fi timp pentru discuții și corecții. Dacă nu…

Partida de pe „Municipal”-ul târgujian opune două echipe aflate în mare suferință în acest debut de campionat, echipe ce n-au cunoscut încă gustul victoriei. Viitorul tocmai și-a schimbat antrenorul, Hagi reapelând la serviciile lui Bogdan Vintilă după despărțirea de Stelea, în vreme ce Grigoraș așteaptă un reviriment din partea echipei pentru a putea continua la Pandurii. Tehnicianul gorjenilor vede în adversara de sâmbătă o echipă imprevizibilă, ce poate pune probleme oricui: „Este un meci mai mult decât important. Venim după rezultate şi jocuri foarte slabe, întâlnim o echipă care suferă la fel de mult ca şi noi. Viitorul este o echipă tânără care poate face meciuri bune, au jucători tineri, aleargă foarte mult. Am monitorizat evoluţia lor şi modul cum joacă. Calitatea de bază e că aleargă foarte mult, sunt jucători imprevizibili, azi joacă bine, mâine mai puţin bine, de aici şi fluctuaţiile avute. Pentru noi e un meci foarte important ţinând cont de începutul slab, de ruşinea din ultima etapă. Acum vine un meci pe care trebuie să-l câştigăm. Orice rezultat în afară de victorie ar fi catastrofal”, a declarat Petre Grigoraș.

Viitorul, sub semnul schimbărilor
Echipa lui Gică Hagi nu a schimbat doar antrenorul, ci și strategia. Patronul Viitorului a înțeles că pe lângă elanul dat de tinerețea lotului, echipa are nevoie și de un aport de experiență și, în ultimul moment au mai apărut trei jucători care pot schimba fața trupei lui Bogdan Vintilă. „S-a schimbat şi antrenorul, am văzut că s-au făcut nişte transferuri, Mamele. Piț şi Mărkuş au semnat cu ei. Au lot valoros, chiar dacă e tânăr, etapa trecută şi-au permis să facă 5-6 schimbări. Au jucători cu calităţi, Mitriţă, Manea, Tănase. Au lot bun, tânăr, dar aşa cum spune şi Gică Hagi scopul lui e să crească jucători. Sunt convins că nu vor retrograda. Sâmbătă noi trebuie să câştigăm”, a comentat Grigoraș ceea ce se întâmplă la Viitorul, adversara gorjenilor din runda a cincea a Ligii 1.

„S-au terminat momentele de așteptare”
La începutul sezonului, Grigoraș cerea răbdare așteptându-se ca echipa sa să-și intre mai greu în joc, însă acum, după patru etape scurse chiar și tehnicianul gorjenilor consideră că s-a ajuns la momentul în care așteptarea trebuie să ia sfârșit și jocul să capete transformarea în bine pe care și-o dorește: „Am analizat jocul, greşelile. Am scos în evidenţă puţine lucruri bune, prea puţine în comparaţie cu greşelile făcute. Am încercat la o echipă căzută psihic să le ridicăm moralul alături de preşedintele clubului. A fost un discurs motivator, oamenii sunt alături de noi, şi sper să avem o altă evoluţie sâmbătă. A venit timpul să arătăm ce putem. S-au terminat momentele de aşteptare, ne dorim să câştigăm. Sunt motivaţi, dornici, încearcă destul de agresiv, sper să nu rămână doar la nivel de antrenament. Vreau să văd şi în joc aceeaşi atitudine, determinare, răutate”, a mai declarat antrenorul Pandurilor.

Pandurii Târgu Jiu – FC Viitorul
Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, sâmbătă, ora 18:30
Echipe probabile:
Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Elton, Christou, Momcilovic – Anton, Nistor, Răduț – Buleică, Matulevicius, Shalaj. Antrenor: Petre Grigoraș.
FC Viitorul: Buzbuchi – Manea, Țîru, Mamele, Mitrea – Daminuță, Benzar – Cârstocea, Pană, Fl. Tănase – Bonilla. Antrenor: Bogdan Vintilă.
Cristi ConstantinescuMEDIA