vila cerbul ziare, reviste, radio, televiziuni
televiziuniradio
Ziare Ziare si Stiri Radio Televiziuni Reviste Stiri Evenimente Bancuri Contactati-ne


Stiri din: Crai NouLaureaţii Festivalului naţional de poezie „Nicolae Labiş” 2014
> Marele Premiu a fost obţinut de bârlădeanul Dan Dediu, premiul I a fost câştigat de suceveanca Lavinia Loredana Nechifor, iar Premiul special „Labiş”, acordat de doamna Margareta Labiş, de suceveanca Anastasia Gavrilovici Juriul celei de a XLVI-a ediţii a Festivalului naţional de poezie „Nicolae Labiş” – alcătuit din criticii literari Mircea MARTIN (preşedinte), Alexandru CISTELECAN, Adrian Dinu RACHIERU, Mircea A. DIACONU, Vasile SPIRIDON (membri) a hotărât acordarea următoarelor premii: MARELE PREMIU „NICOLAE LABIŞ”, Premiul Editurii JUNIMEA din Iaşi, Premiul revistei VIAŢA ROMÂNEASCĂ Bucureşti şi Premiul revistei VATRA Târgu Mureş: Dan DEDIU, Bârlad, Vaslui;

Bătrânul călător, de 100 de ani, de la Lisaura
„Ai mâncat cumva ambrozie şi nectar, nea Ştefane, că ai ajuns la 100 de ani?” îl întreb pe bătrânul cu una dintre cele mai simpatice figuri de senior centenar pe care le-am văzut. Mai întâi nu înţelege bine ce-l întreb, pentru că e puţin surd, dar când măresc decibelii şi mă aude clar, zâmbeşte în colţul gurii şi-mi aruncă o privire glumeaţă ce s-ar fi putut traduce cam aşa: „Na, ce mă întreabă cucoana asta”.

În memoria eroului de la Păiseni, sublocotenent Ioan Grosaru
Memoria eroului sublocotenent (post-mortem) Ioan Grosaru, ucis în Irak în urmă cu 7 ani, a fost cinstită sâmbătă cu sinceră emoţie de oamenii din Păiseni, comuna Cornu Luncii, de autorităţi locale şi judeţene, de preoţi şi, în mod deosebit, de oameni ai Armatei Române pe care a slujit-o până la sacrificiul suprem.

Grav accident de circulaţie, la miez de noapte, pe DN 17
> Un atelaj hipo încărcat cu lemn furat a fost spulberat de o maşină pe când încerca să fugă de poliţişti > Trei persoane au ajuns în urma impactului pe patul de spital > Printre victime se numără şi un fotbalist din naţionala română de fotbal „under 21”

Diplome de fidelitate pentru 900 de suceveni
> Primăria Suceava a sărbătorit la sfârşit de săptămână încă 10 cupluri de aur

Inspectorii de muncă au amendat peste 50 de societăţi de construcţii
> Sancţionaţii nu asigurau măsuri de prevenire a riscurilor de îngropare prin surparea terenului, lipsind şi echipamentele de muncă corespunzătoare lucrului la înălţime

Trei bărbaţi cercetaţi pentru trafic de ţigări
> Poliţiştii de frontieră au depistat şi indisponibilizat două autoturisme cu ajutorul cărora trei suceveni transportau aproximativ 11.000 pachete ţigări, în valoare de 85.400 lei, ce urma să fie comercializate pe piaţa neagră de desfacere

Vizit㠄frăţeasc㔠a polonezilor la Mănăstirea Humorului
În săptămâna care tocmai s-a încheiat, comuna Mănăstirea Humorului a fost gazda unei delegaţii din comuna soră, Mucharz, din Polonia.

Săptămână stabilă pentru cursul euro
Volatilitatea raportului euro/leu a fost una foarte redusă, tranzacţiile realizându-se pe parcursul săptămânii într-un culoar mai mic de un ban, 4,3990 şi 4,4060 lei, o uşoară creştere înregistrându-se la finalul ei.

„Violenţa împotriva copiilor are loc în fiecare zi”
> Amploarea abuzului fizic, sexual şi emoţional la care sunt supuşi copiii este apreciată a fi drept „zguduitoare”

Despre exploatarea pădurii
Se putea face, într-un judeţ cu atâta suprafaţă împădurită, exploatare intensivă a lem-nului. În zona Rădăuţilor, de exemplu, exista o unitate forestieră cu cinci sectoare de industrializare: una centrală, la Rădăuţi, apoi la Suceviţa, Vicovu de Jos, Putna şi Falcău.

MEDIA