vila cerbul ziare, reviste, radio, televiziuni
televiziuniradio
Ziare Ziare si Stiri Radio Televiziuni Reviste Stiri Evenimente Bancuri Contactati-ne


Stiri din: Crai Nou„Comorile Muntelui” pe Rarău şi „Tradiţii şi legende bucovinene” la Horodnic de Sus
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că în calendarul anual al evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean vor fi înscrise două noi acţiuni. Astfel, în Masivul Rarău, la mijlocul lunii septembrie, se va organiza un eveniment denumit „Comorile Muntelui”. La această acţiune, partener va fi Autoritatea Naţională de Turism. Odată cu prima ediţie a evenimentului se va inaugura şi drumul modernizat ce face legătura între DN 17 B şi Rarău, prin Chiril, şi care se va numi Drumul Comorilor, deja fiind finalizată modernizarea drumului care ajunge la platoul de pe Rarău.

Aproape 46% din candidaţi au note cu care pot ocupa un post de titular în învăţământ
Mai puţin de jumătate din candidaţii de la Concursul de Titularizare, încheiat recent, au obţinut note de la 7 în sus, ceea ce le-ar permite ocuparea unui post didactic pe perioadă nedeterminată.

Hepatita acută virală de tip A s-a extins şi la Horodnic de Sus
> În cele trei focare, numărul cazurilor de îmbolnăvire la copii a ajuns la 27

Sucevenii Liviu Goian şi Liviu Cenuşă, judecaţi pentru complicitate la luare de mită în cazul ...
Procurorii DNA l-au trimis, vineri, în judecată pe primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, pentru cinci infracţiuni de luare de mită, pe Liviu Goian pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită, pe Liviu Cenuşă, pentru două infracţiuni de complicitate la luare de mită, pe directorul executiv al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Constantin Apostol, pentru două infracţiuni de luare de mită şi pe omul de afaceri Costel Căşuneanu pentru dare de mită.

Cei 19 candidaţi înscrişi au fost admişi în licee tehnologice
> În a doua etapă, prima medie de admitere a fost 7,29, iar ultima 3,83

Arhiva Spitalului Judeţean se mută la Incubatorul de afaceri de lângă aeroport
> Pentru asigurarea împotriva distrugerii, degradării şi sustragerii sunt necesare fonduri pentru lucrări speciale de amenajare

Mişcarea Populară nu exclude să-l susţină pe Victor Ponta în turul doi al alegerilor prezidenţiale
Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară Suceava, Ovidiu Milici, nu a exclus, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV, ca PMP să îl susţină în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale pe candidatul PSD, Victor Ponta.

Autorul a trei tâlhării petrecute pe raza municipiului Suceava, identificat şi reţinut de poliţişti
> Este vorba despre un tânăr de 18 ani, din judeţul Hunedoara, care a ajuns acum în arestul IPJ Suceava

Încep meciurile de pregătire pentru CSU Suceava
Echipa de handbal masculin CSU Suceava a ajuns la faza meciurilor de pregătire, etapă esenţială înaintea debutului sezonului oficial. Prima adversară a grupării sucevene va fi revelaţia ediţiei trecute a Ligii Naţionale, Potaissa Turda, elevii antrenorului Răzvan Bernicu urmând să dispute două amicale pe terenul formaţiei clujene.

La drum cu Doina Cernica (şi cu gândul la Leca Morariu)
Cândva, acum aproape o sută de ani, Leca Morariu constata, cu regret, un fapt care încă persistă în acest secol XXI: „Cei mai mulţi dintre noi au uitat a vedea. Şi ochii ne sunt degradaţi numai la tristul rol de felinare ale unei trăsuri, care îţi arată numai drumul, să nu dai în gropi, – încetând de a fi marile ferestre ale sufletului, prin care atâta lumină să pătrundă din afară!…” (Hoinar, în „Glasul Bucovinei” din 1920).

Sentiment şi rigoare într-o carte scrisă cu har
Sunt foarte mulţi acei care, astăzi, citesc şi călătoresc. Însă, dintre ei, aproape toţi nu pot fi autori de cărţi. Nici nu-şi propun aceasta. Mi se pare de înţeles. Devin, în schimb (ceea ce nu-i rău), admirabili depozitari de informaţii, impresii, de frumoase şi stăruitoare aduceri aminte. E şi acesta un mod de a-ţi apropia lumea în care trăieşti, datele culturii, ale civilizaţiei ei.

Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică întâmpinată cu o carte despre astronomul ...
Avem încă de la deschiderea Zilelor Municipiului Fălticeni, pe 17 iulie 2014, o bucurie şi un regret aproape la fel de mari legate de apariţia volumului, lansat atunci, „Vintilă Şiadbei şi Haralambie Ciocan. Dimensiunile timpului” de Mioara Gafencu, fostă profesoară, şi Sorin Gafencu, actual profesor la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni.

MEDIA